BIS reģistri

Būvkomersanti, pārbaudiet savu būvspeciālistu sarakstu! Līdz ar būvuzraudzības sertifikātu pārreģistrāciju, būvspeciālisti var būt pazuduši no komersanta profila. Ja nepieciešams, iesniedziet ziņu izmaiņu iesniegumu (e-pakalpojuma iesniegums pieejams šeit). Būvdarbu žurnālos speciālistu pārreģistrēto sertifikātu nomaiņa notiks automātiski.

alt=““

Ieņēmumu no būvniecības pakalpojumiem izdalīšana Gada pārskatā

Ievietots 30.03.2023. 17:10

Iesniedzot ikgadējo informāciju būvkomersantu reģistrā, saskaņā ar Ministru kabineta 25.02.2014. noteikumu Nr.116 “Būvkomersantu reģistrācijas noteikumi” 27.3.apakšpunktu būvkomersants maksā valsts nodevu no iepriekšējā kalendāra gada neto apgrozījuma. Šādu nodevas aprēķinu piemēro arī būvkomersantiem, kuru neto apgrozījumu veido ieņēmumi no vairākiem saimnieciskās darbības veidiem, ja ieņēmumi no būvniecības pakalpojumiem nav atsevišķi uzskaitīti gada pārskata vai konsolidētā gada pārskata (turpmāk – Gada pārskata) sastāvā esoša Peļņas vai zaudējumu aprēķinā.

01.01.2022. stājās spēkā grozījumi Gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu likuma 2.pielikumā Peļņas vai zaudējumu aprēķina shēma vertikālā formā (klasificēta pēc izdevumu veidiem) un 3.pielikumā Peļņas vai zaudējumu aprēķina shēma vertikālā formā (klasificēta pēc izdevumu funkcijas) (stājās spēkā 01.02.2022.), ar kuriem Valsts ieņēmumu dienests Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS) Gada pārskatā ir izveidojis atsevišķu rindu (25.rinda):

Attēla izgriezums no VID EDS sistēmas

Līdz ar to būvkomersanti ir aicināti izmantot izmaiņas Gada pārskata formā un nepieciešamības gadījumā iesniegt Būvkomersantu reģistrā ar drošu elektronisku parakstu apliecinātu Gada pārskata Peļņas vai zaudējumu aprēķinu:

Peļņas vai zaudējuma aprēķina tabula

Detalizēta informācija par ikgadējās informācijas iesniegšanu un pamācība iesniegšanai atrodama: https://bis.gov.lv/registri/buvkomersantu-registrs/valsts-nodeva-par-ikgadejas-informacijas-ieklausanu un https://bis.gov.lv/registri/buvkomersantu-registrs/prasibas-rekviziti-un-registram-iesniedzamas-veidlapas

Jautājumu gadījumā aicinām zvanīt 62004010 "taustiņš - 3".

Lapa atjaunota 30.03.2023