BIS reģistri

Būvkomersanti, pārbaudiet savu būvspeciālistu sarakstu! Līdz ar būvuzraudzības sertifikātu pārreģistrāciju, būvspeciālisti var būt pazuduši no komersanta profila. Ja nepieciešams, iesniedziet ziņu izmaiņu iesniegumu (e-pakalpojuma iesniegums pieejams šeit). Būvdarbu žurnālos speciālistu pārreģistrēto sertifikātu nomaiņa notiks automātiski.

alt=""

Atgādinām, ka Rīgā ir ieviesta nodeva par Paskaidrojuma raksta izskatīšanu (būvniecības ieceres akcepta saņemšanu)

Ievietots 15.09.2023. 12:22

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta logo

Atgādinām, ka no 2022.gada 1. decembra Rīgā tika ieviesta nodeva par Paskaidrojuma raksta izskatīšanu (Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā saņemot atzīmi par būvniecības ieceres akceptu). Nodeva jāmaksā fiziskām un juridiskām personām.

Nodevas ieviešanu nosaka Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. RD-22-164-sn “Par pašvaldības nodevu par būvatļaujas izdošanu un pašvaldības nodevu par būvniecības ieceres akceptu, izdarot atzīmi paskaidrojuma rakstā”, kas stājas spēkā 2022.gada 1. decembrī.

Jaunais regulējums paredz nodevas ieviešanu par Paskaidrojuma raksta izskatīšanu (būvniecības ieceres akceptu).

Nodevas apjoms:

  • elektronisko sakaru tīkla pievada ierīkošanai vai būvniecībai – 20 eiro;
  • pārējos gadījumos – fiziskām personām 50 euro, juridiskām personām – 100 eiro

(ja vienlaicīgi būvniecības pasūtītāji ir gan fiziska, gan juridiska persona, nodeva tiek aprēķināta juridiskām personām noteiktajā apmērā).

Maksājuma rekvizīti:

Rīgas valstspilsētas pašvaldība

Reģ. Nr. 90011524360

Luminor Bank AS Latvijas filiāle

Konta Nr. LV82RIKO0020100000002

Lai izvairītos no situācijas, ka ieceres iesniegums tiek atgriezts labošanai (gaidīt uz klientu), iesniegumam par Paskaidrojuma raksta izskatīšanu (būvniecības ieceres akceptu) pie konkrētās Būvniecības informatīvās sistēmas BIS lietas jāpievieno maksājuma dokuments, kas apliecina nodevas samaksu.

Vairāk informācijas: Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta mājas lapā

Lapa atjaunota 15.09.2023