BIS darbība

LVRTC 27.aprīlī paredzēta eParaksta sistēmu migrācija uz jaunu tehnoloģisko platformu; detalizētāk https://eparaksts.lv

alt=""

BIS API – datu apmaiņas saskarnes un Eksperta darba vieta pieejama produkcijā

Ievietots 08.12.2023. 12:57

No 7.decembra Būvniecības informācijas sistēmas (BIS) produkcijas vidē ir pieejama ERAF projekta “Būvniecības procesu un IS attīstība (2.kārta)” 7.laidiena ietvaros izstrādātā funkcionalitāte – BIS API (datu apmaiņas saskarnes ar būvniecības nozares dalībnieku informācijas sistēmām) un Eksperta darba vieta.

 

BIS API (datu apmaiņas saskarnes)

BIS API ir datu apmaiņas saskarnes, kuras nodrošina iespēju izveidot automatizētu datu apmaiņu starp BIS un būvniecības ierosinātāju, projektētāju un būvdarbu veicēju informācijas sistēmām, ietaupot laiku un mazinot administratīvo slogu datu ievadei BIS uzņēmumiem, kuri ikdienā izmanto savas IS.

Vairāk par saskarņu realizācijas principiem, saskarnes lietotāja iegūšanu un lietojumu administrēšanas iespējām var uzzināt organizēto vebināru ierakstos:

API specifikāciju un nepieciešamās datnes var iegūt, rakstot pieprasījumu uz e-pastu: Agnese.Goba@bvkb.gov.lv

 

Eksperta darba vieta BIS

Lai nodrošinātu būvprojekta ekspertīzes procesa veikšanu BIS vidē, ir veikta būvprojekta ekspertīzes procesa digitalizācija, izveidojot eksperta lomu BIS infrastruktūrā un nodrošinot piekļuvi būvprojekta un tā daļu ekspertīzes atzinumu datiem, tā sagatavošanu, apstiprināšanu, kā arī atrādīšanu iesaistītajiem procesa dalībniekiem.

Vairāk par eksperta darba vietas funkcionalitāti un iespējamām darbībām ir iespējams uzzināt vebināra ierakstā:

 

 

Projekta Nr. 2.2.1.1/19/I/005. Projekta īstenošanas periods: 48 mēneši. Projekta kopējais budžets: EUR 4 421 100  (t.sk. EUR 3 757 935 Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalsta apjoms un EUR 663 165 valsts budžeta līdzfinansējums)

ERAF logo

 

Lapa atjaunota 08.12.2023