BIS darbība

LVRTC 27.aprīlī paredzēta eParaksta sistēmu migrācija uz jaunu tehnoloģisko platformu; detalizētāk https://eparaksts.lv

alt=““

Par būvuzraudzības un būvdarbu vadīšanas apvienošanu

Ievietots 02.01.2024. 00:00

Lai mazinātu administratīvo slogu būvspeciālistiem un būvspeciālistu darbības sfēru sadrumstalotību, tika izstrādāti un 2023.gada 29.maijā* stājās spēkā grozījumi Būvniecības likumā, kas nosaka, ka no 2024.gada 1. janvāra būvdarbu būvuzraudzības specialitāte tiek pievienota būvdarbu vadīšanas specialitātei. Līdz ar to turpmāk būvdarbu būvuzraudzību varēs veikt būvspeciālisti ar sertifikātu būvdarbu vadīšanā.

Ņemot vērā minēto, informējam, ka būvspeciālistiem, kuriem ir būvprakses sertifikāti būvdarbu vadīšanā un būvuzraudzībā vienā būvju sfērā (piemēram sertifikāts gan ēku būvdarbu vadīšanā, gan ēku būvdarbu būvuzraudzībā), tiks anulēti sertifikāti būvuzraudzībā, jo turpmāk būvuzraudzību varēs veikt ar sertifikātu būvdarbu vadīšanā.

Savukārt tiem būvspeciālistiem, kuriem ir patstāvīgās prakses sertifikāts tikai būvuzraudzībā, kompetences pārbaudes iestādes automātiski – bez kompetences novērtēšanas piešķirs sertifikātu būvdarbu vadīšanas specialitātē atbilstošā darbības sfērā. Kā arī norādām, ka laikā līdz jaunā sertifikāta piešķiršanai būvspeciālisti ar jau esošo sertifikātu būvuzraudzībā var veikt gan būvdarbu vadīšanu, gan būvuzraudzību atbilstošā būvju sfērā.

Vienlaikus norādām, ka būvspeciālistiem pēc būvuzraudzības sertifikātu anulēšanas būs nepieciešams no jauna reģistrēties kā būvuzraugam BIS būvniecības lietās ar savu jau esošo vai no jauna piešķirto sertifikātu būvdarbu vadīšanā.

Kompetences pārbaudes iestādes iepriekš minētās darbības ar sertifikātiem uzsāks 2024.gada janvārī. Gadījumā, ja Jums ir pamatoti iemesli, kuru dēļ būtu nepieciešams uz laiku atlikt  minētās darbības ar sertifikātiem, lūdzam sazināties ar atbilstošo kompetences pārbaudes iestādi. Kā arī vispārīgu jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar Ekonomikas ministriju vai kompetences pārbaudes iestādēm.

Lapa atjaunota 02.01.2024